Csapatunk

Csapatunk tagjai diverz, felvilágosult és jól képzett szakemberek, mind a technológiai hátteret, mind pedig hozzáállást tekintve. Pszichológusok, marketing- és HR szakemberek, valamint pszichológus hallgatók is színesítik a csapatunkat, ezzel is segítve a partnereinket.

Csapatunk

Tanácsadó csapatunk magja.

László Szandra

László Szandra

Pszichológus, alvásterapeuta

Egyéni pszichológiai tanácsadás |
Alvásterápia |

A fejlődés mindenkié.

Célom a tanácsadói munka során, hogy eszközöket és kézzel fogható módszereket adjak át azok számára, akik hozzám fordulnak. Hiszek abban, hogy az önismeret tanulható és ez a tanulás, még ha nem is könnyű, mindenképpen megéri a fáradozásokat. Tapasztalom, hogy minőségében változtatja meg az ember életét, ha megérti a saját működését, és nem is gondolnánk, hogy mindez mennyi mindenre hatással van. Bízom abban, hogy egy nap ezek az eszközök a legtöbb ember számára elérhetőek lesznek, és akár pszichológus nélkül, önállóan is alkalmazhatóvá válnak.

Képzések, képesítések

Doktorjelölt

Semmelweis Egyetem, Mentális Egészségtudományok Doktori Iskola

Doktori munkám során alvászavarok viselkedéses kezelési módjainak összehasonlításával foglalkoztam. Kidolgoztam egy komplex alvásterápiás módszert, amit a tanácsadói munkába is átültettem és előszeretettel alkalmazok alvászavarral küzdő személyeknél.

 

Okleveles pszichológus

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

A mesterképzés alatt kognitív- és neuropszichológiát tanultam, ami azóta is segít abban, hogy az egy-egy pszichés jelenség mögött meghúzódó idegrendszeri, szervi, valamint alapvető kognitív működésbeli jellegzetességeket felismerjem.

 

Viselkedéselemző

Szegedi Tudományegyetem

Az alapképzés során több kutatási projektben is közreműködtem, az eredményeimet TDK konferenciákon mutattam be.

 

Önismereti képzés

Fontanus Akadémia

Folyamatosan tanulok, képzem magam, több éve foglalkozom önismerettel. Nagyon sokat köszönhetek a Fontanus Akadémia gyakorlati filozófiai iskolának, ahol mindazokat az eszközöket elsajátítottam, amiket a saját életemben, valamint a munkám során is eredményesen használok.

Szakmai tapasztalat

Pszichológus

Pszichogram

A Pszichogram munkatársaként egyéni pszichológiai tanácsadással, valamint alvásterápiával foglalkozom magyar és angol nyelven, akár online formában is.

 

Kutató pszichológus

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Magyar Tudományos Akadémia

A BME-MTA Tanulás és Emlékezeti Zavarok Kutatócsoport tagjaként az emlékezet egészséges, valamint megváltozott működésének tanulmányozásával foglalkozom.

 

Önkéntes pszichológus

Szegedi Tudományegyetem Neurológiai Klinika

Parkinson-kóros betegek műtéti alkalmasságának neuropszichológiai előkészítését végzem – mindezt karitatív keretek között.

 

Egyetemi tanársegéd

Pázmány Péter Katolikus Egyetem, Pszichológiai Intézet, Általános Lélektani Tanszék

A pszichológusképzésben oktatással és kutatással foglalkoztam, főbb területeim az általános pszichológia, a kutatásmódszertan, valamint a statisztika oktatása voltak.

 

Tanácsadó pszichológus

Core Assistance Kft.

Egyéni esetvezetéssel, pszichológia tanácsadással, krízisintervencióval, valamint online tréningek kidolgozásával és tartásával foglalkozom.

Cikkek, publikációk

 1. Andó, B., Álmos, P., Domján, N., Szkaliczki, A., László, Sz., Tánczos, E., Demeter, I., Honti, J., & Janka, Z. (2009) Investigation of ventromedial prefrontal cortex associated decision-making skills at the beginning of abstinence in alcohol addicted patients. World Congress of Biological Psychiatry, 2009. 9th WFSBP, Paris 2009.
 2. Andó, B., László, Sz., Kurgyis, E., Szkaliczki, A., Domján, N., Honti, J., Demeter, I., Szikszay, P., Janka, Z., & Álmos, P. (2009). Alkoholbetegek vonásszorongásának és döntéshozatali mechanizmusainak összefüggései. Psychiatria Hungarica, XXIV. évf. 2009/Supplementum, 4.
 3. Berencsi, A., Bódizs, R., Gombos, F., László, Sz.,& Kovács, I. (2016) Sigma frequency motor learning in Williams syndrome. International Conference on Sleep Spindling. Budapest, Hungary, May l2-l 4, 20I 6
 4. Berencsi, A., Bódizs, R., Gombos, F., László, Sz., & Kovács, I. (2017). Sigma frequency dependent motor learning in Williams syndrome. Scientific reports, 7(1), 16759.
 5. László, Sz., Andó, B., Kurgyis, E., Szkaliczki, A., Tánczos E., Domján, N., Honti, J., Demeter, I., Janka, Z., & Álmos, P. (2009). Döntéshozatali mechanizmusok vizsgálata alkoholbetegek körében. Addictologia Hungarica, VIII. évf. 2009/Supplementum, 46.
 6. Laszlo, Sz., Szabadi, M., Korossy, D., & Kovacs, I. (2019) Music-based sleep therapy to improve sleep quality and cognitive functions in Williams syndrome. XI. Dubrovnik Conference on Cognitive Science. Dubrovnik, Croatia, May 23-25, 2019
 7. László, Sz., Thuránszky, N., (2020). Alvászavarok és azok viselkedéses alapon történő kezelése idegrendszeri eredetű, genetikai fejlődési zavarokban. Kézirat.
 8. László, Sz. (2017) Behavioural training for sleep problems in Williams syndrome In: PhD Scientific Days 2017. Konferencia helye, ideje: Budapest, Magyarország, 2017.04.11-2017.04.12.
 9. László, Sz. (2018) Behavioural training for sleep problems in Williams syndrome In: PhD Scientific Days 2018. Konferencia helye, ideje: Budapest, Magyarország, 2018.04.19-2018.04.20.
Szabó Kristóf

Szabó Kristóf

Pszichológus, alapító

Egyéni pszichológiai tanácsadás |
Szervezetpszichológiai tanácsadás |

Az elménkben egy labirintus van, aminek a közepében mi magunk állunk — találjunk ki belőle együtt! 

Amióta az eszemet tudom, szerettem volna segíteni az embereken: az egyes emberen és ezáltal az egész emberiségen is. Hiszek a hálózat-elméletekben, vagyis, ha egy emberrel jót teszünk, a környezetében is pozitív változást idézünk elő.

Képzések, képesítések

Okleveles pszichológus

Pázmány Péter Katolikus Egyetem

Szociál- és szervezetpszichológia szakirányon szereztem képesítést. Szervezeti tanácsadás, coaching, és az egyénen túlmutató, de a mindennapjainkat meghatározó jelenségekről szereztem mélyebb tudást.

 

Újságíró

Nemzeti Tehetséggondozó Nonprofit Kft.

A tudományos és ismeretterjesztő újságírás, pszichoedukáció is a szívügyem, hogy azt minél magasabb szinten folytathassam, végzem az NTGN online újságírás szakképzését.

 

Viselkedéselemző

Pázmány Péter Katolikus Egyetem

Az alapképzésen számos területbe, kaptam betekintést, szerezhettem jártasságot.

Szakmai tapasztalat

Pszichológus

Pszichogram

A Pszichogram alapítójaként aktívan részt veszek a tanácsadói és pszichoedukációs missziónkban. Egyéni- és párkapcsolati tanácsadásban, valamint szervezet- és vezetőfejlesztésben tudunk együttműködni. Céges partneri kapcsolataink alapja a korábbi megbízható és előremutató légkör.

 

Szervezeti pszichológus, HR vezető

Digó: La pizza napoletana

A Digó célként tűzte ki, hogy elhozza a hamisítatlan nápolyi életérzést Budapestre is. Mindezt az autentikus, ősi mesterség és a modern háttérfolyamatok különleges ötvözésével teszi ma is. A küldetésem itt a szerethető munkahely kiépítése, a profi csapat képzési rendszerének kialakítása, a vezetőfejlesztés és coaching voltak.

 

Kutatási asszisztens

Magyar Tudományos Akadémia

Lehetőségem nyílt az MTA-n több kutatásban is megtapasztalni a szakmám elméleti hátterét.

 

Kortárs segítő

Pázmány Péter Katolikus Egyetem

Még az egyetemi tanulmányaim alatt lehetőségem volt segíteni hallgatótársaimnak a mindennapos elakadásaikban, a stresszel való megküzdésben, párkapcsolati, illetve egyéb nehéz helyzeteikben.

 

HR munkatársi pozíciók

Bliss Hotel, Queen’s Court Hotel, Atlasz Csoport

A pszichológián kívül a különféle kisebb és nagyobb vállalatoknál emberi erőforrás területen szerzett tapasztalataim is kiváló alapot szolgáltattak arra, hogy a szervezetek mindennapjait megismerjem belülről.

Cikkek, publikációk

 1. Papik, D., & Szabó, K. (2019). A Minimalist Study. A free research on Consumption, Minimalism and Ecological Consciousness. Kézirat.
 2. Szabó, K. (2019). Minimalista teljesség: Milyen az, amikor a kevesebb több? Pszinapszis. Budapest.
 3. Szabó, K. (2019). Életem a laposüveggel, vagy pálinkás jó reggelt! Pszinapszis. Budapest.
 4. Szabó, K. (2020). Miért félünk a vírusoktól? Pszinapszis. Budapest.
 5. Szabó, K. (2020). Maradjanak otthon a tehenek is! A közlegelők mai tragédiája. Pszinapszis. Budapest.
 6. Szabó, K. (2020). A legnagyobb magyarok: Hatnak ránk ma a régi korok nagyjai? Pszinapszis. Budapest.
 7. Szabó, K. (2020). Mi a baj a világgal? Bejrúti robbanás: miért gondoltuk egyből, hogy robbanTás volt? Pszinapszis. Budapest.
Tóth Kata Veronika

Tóth Kata Veronika

Pszichológus

Egyéni pszichológiai tanácsadás | 

Segítő szándék. Hit a fejlődésben. A maradandó alkotás iránti vágy.

Ezek ösztönöztek arra, hogy pszichológus legyek. Azt remélem, ha mások segítését szenvedéllyel művelem, akkor az életükbe hozott változás maradandó lehet. Ez a változás egy utazás a belső világunkban, amelyen én folyamatos figyelemmel, megértéssel és empátiával kísérem azt, aki a megoldás keresését önmagában már elhatározta.

Képzések, képesítések

Okleveles pszichológus

Pázmány Péter Katolikus Egyetem

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Klinikai- és Egészségpszichológia specializációján szereztem kitüntetett diplomát. A képzésen elsajátítottam a diagnosztikai munka alapjait, az egészségfejlesztés jellemzőit, és többek között a stresszel való megküzdés pszichológiáját is.

 

Újságíró

Nemzeti Tehetséggondozó Nonprofit Kft.

A közérthető tudományos ismeretterjesztést, a minőségi pszichológiai témájú cikkek írását éppúgy fontosnak tartom, mint az élő párbeszédet, ezért újságíróként is igyekszem tevékenykedni.

 

Viselkedéselemző

Pázmány Péter Katolikus Egyetem

A pszichológia iránti elkötelezettségemről a Pázmány Péter Katolikus Egyetem alapképzésén szereztem bizonyosságot.

Szakmai tapasztalat

Pszichológus

Pszichogram

A Pszichogram új munkatársaként egyéni- és párkapcsolati tanácsadásban, valamint szervezetfejlesztő tréningek lebonyolításában már hozzám is bátran lehet fordulni.

 

Kutatási asszisztens

BétaLab – a Magyar Tudományos Akadémia MTA-PPKE Serdülőkori Fejlődés Kutatócsoportja

Egy pszichológusnak feladata az is, hogy folyamatosan kérdéseket fogalmazzon meg, s arra válaszokat keressen. Ehhez elengedhetetlen a kutatás.

 

Vezetett pszichológiai munka

Országos Onkológiai Intézet

Az egyetemi képzésem részeként betekintést nyerhettem egy szomatikus kórházi osztály működésébe, és a rákos megbetegedések pszichológiájába.

 

HR munkatárs

Consact Kft.

Egy szervezet működése sokban hasonlít az egyénére. Az Értékelő Központ (Assessment Center) módszerének ismerete hozzájárult ahhoz, hogy megértsem a különböző emberi viselkedésmódokat, spontán reakciókat.

Cikkek, publikációk

 1. Tóth, K. V.  (2020). Hátat fordítva a konformizmusnak – és utat engedve a felfedezési vágynak. Pszinapszis. Budapest.
 2. Tóth, K. V.  (2020). Vicces vagyok? Hétköznapi varázserőnk: a humor. Pszinapszis. Budapest.

Háttér stáb

A tanácsadó munkát láthatatlanul támogatók.

Papp Zsófia

Papp Zsófia

Branding

Szalai Barnabás T.

Szalai Barnabás T.

Back-end developer

Kliensfogadási idő

Minden hétköznap:

08:00-20:00

Kapcsolat

E-mail:

info@pszichogram.hu

Kapcsolat

Telefonszám:

+36 (30) 120 69 57

Kapcsolat

Központi rendelő:

Horánszky u. 12,
Budapest 1085
Pszichogram
1085 Budapest, Horánszky utca 12.
+36 (30) 120 69 57
info@pszichogram.hu