Pro Bono Projekt

Társadalmi felelősségvállalás és segítségnyújtás: ez a PbP!

Mi a Pro Bono Projekt?

A koronavírus-járvány az egész világra óriási hatást gyakorol. Mind érezzük a bezártság és elszigeteltség nyomasztóságát. Sokan el is veszítettek valakit a járvány miatt és gyászolnak. A munkahely elvesztésének fenyegetése fokozza a stresszt és ingerlékenységet, ami alváspanaszokhoz vezethet.

Ebben a rendkívüli helyzetben a Pszichogram munkatársaiként lehetőséget szeretnénk biztosítani, hogy szükség esetén pszichológiai segítséghez jussanak, azok akik ezt nem engedhetnék meg maguknak. 

A pandémia és a bezártság felszínre hoznak számos belső feszültséget és a korábbi problémák is felerősödhetnek. Az összezárt, egymás közelségét kényszerítő helyzetben fokozódik a belső feszültség és bizonytalanságérzet. Ez az ingerlékenységtől kezdve az alvászavarokon át a súlyosabb fokú depresszióig sokféleképpen jelentkezhet.

A célunk a Pszichogram Pro Bono Projektjével (PbP) (1) felhívni a figyelmet arra, hogy jelen helyzetben mit tudunk tenni a mentális egészségünk megőrzéséért. Ezért végzünk folyamatosan pszichoedukációs tevékenységet saját írásainkkal a honlapunkon és a közösségi médiában. Ezen felül (2) ingyenesen nyújtunk segítséget azok számára, akik rászorulnak: nemrég veszítettél el egy szerettüket, az állásukat, esetleg az egészségügyben dolgoznak és fokozottan ki vannak téve a veszélynek. És azoknak is segítünk, akik nagyon nehezen élik meg a változásokat és ezt a globális krízisállapotot, de anyagi helyzetük miatt nem tudják megengedni maguknak, hogy pszichológushoz forduljanak.

Felelősek vagyunk nem csak magunkért,
de egymásért is:
a Pro Bono Projekt a mi felelősségvállalásunk!

Miben tér a Pro Bono ülés el egy "rendes" pszichológiai üléstől?

Két ponton tér el egy “Pro Bono ülés” egy “rendes pszichológiai üléstől” . A Pro Bono találkozások a Pszichogram szakembereivel kizárólag telefonon vagy online videóhívással történnek. A kliensen múlik, melyik opciót választja. A másik lényegi eltérés, hogy a Pro Bono üléseknek nincsen anyagi vonzata.  Minden más feltétel egyezik és ezeken az üléseket is a képzett szakembereink tartják.

Kinek van lehetősége részt venni a Pro Bono Projektben (PbP)?

Lényegében bárkinek, aki úgy érzi, szeretné ebben a nehéz helyzetben pszichológus segítségét igénybe venni, de úgy érzi, ezt nem tudja megengedni magának. Nem végzünk cenzust, a klienseink józan belátására bízzuk a közös munkát.

Mennyibe kerül egy PbP ülés?

A Pro Bono Projekt (PbP) lényege, hogy az üléseknek nincsen anyagi vonzata. Ma Magyarországon egy pszichológiai tanácsadás ára átlagosan 8 000 és
12 000 HUF között ülésenként. Amennyiben klienseink úgy érzik, a velük dolgozó pszichológust szeretnék támogatni egy jelképes összeggel, az adott szakembernél tudnak erről tájékozódni a közös munka megkezdése után. Természetesen hálásak vagyunk, klienseink terjesztik a Pszichogram jóhírét  a Facebookon, az Instagramon vagy élőszóban! 

Milyen felületeken tudunk találkozni?

A Pro Bono ülések telefonon VAGY online videóhívás keretén belül tudnak megvalósulni, Zoom-on. A kliensre bízzuk, mit preferál.

Van várólista?

Igen. A Pro Bono Projekt által kínált lehetőséget sokan igénybe szeretnék venni, szakembereink száma ugyanakkor adott. Csak a jelentkezés után leadása után tudjuk megmondani, mikor tudjuk megkezdeni a közös munkát. 

Meddig tart a PbP segítői kapcsolata?

A Pro Bono Projekt (PbP) minden kliensünk számára három találkozást tesz lehetővé a Pszichogram szakembereivel.

Mi a projekt célja?

A Pro Bono Projekt (PbP) célja a társadalmi felelősségvállalás és a segítségnyújtás. A Pszichogram munkatársai ezzel a kezdeményezéssel veszik ki a részüket a koronavírussal való küzdelemből.

Hol tudok jelentkezni a Pszichogram Pro Bono Projektjébe (PbP)?

A fenti vagy a lenti “Szeretnék jelentkezni” gombra kattintva megjelenő jelentkezési űrlap kitöltésével. Pszichogram szakemberei ez alapján állítják össze a várólistát. Minden jelentkezőt értesíteni fogunk, mikor tudjuk megkezdeni a közös munkát. A megadott adatokat nem használjuk fel másra, harmadik félnek nem adjuk ki és kérésre bármikor töröljük azokat.

rendelo kenyelem beke kanape pszichogram pszichologus segitseg tars
fiatal drog szex serdulo kamasz kenyelem beke kanape pszichogram pszichologus segitseg tars
parkapcsolat terapia szex kenyelem beke kanape pszichogram pszichologus segitseg tars
rendelo kenyelem beke kanape pszichogram pszichologus segitseg tars
Pszichogram
1085 Budapest, Horánszky utca 12.
+36 (30) 120 69 57
info@pszichogram.hu