Barnabás Helga pszichológus Pszichogram

Barnabás Helga

„Csak befelé vezet kiút.” ― Bajdázó

Lelkesen, teljes lényemmel beleadódva űzöm hivatásomat. Szeretetben, elfogadásban, nyitottan, önmagamra és egymásra odafigyelve, a gyermeket és egymást érteni vágyva, tisztán és őszintén kommunikálva, egy biztonságos és kiszámítható környezetet kialakítva igyekszem jelen lenni a gyermekekkel, kollégákkal való szakmai munkában és életem más területein egyaránt. Nagyon inspiráló számomra a gyermekek megismerésének folyamata, a velük való foglalkozás; és szülőkkel, más szakemberekkel való együtt gondolkodás, az egymástól való folyamatos tanulás. Hiszem, hogy egymás értése a kulcs ahhoz, hogy jól tudjunk segíteni, együtt lenni a világon.

Képzések, képesítések

Komplex integratív gyermekterapeuta jelölt

Magyar Komplex Pszichoterápiás Egyesület

Szemléletem, szakmai munkám egyik alappillére a Dr. Szamosi Éva által létrehozott komplex integratív gyermekterápia módszere, amely többféle terápiás megközelítést ötvöz. Lelkületi, érzelmi és gyakorlati szempontból egyaránt sokat jelentenek számomra az itt hallottakból magamba épített gondolatok, tapasztalatok. 

 

A Katarzisz Komplex Művészetterápia Módszerével dolgozó egészségvédő és fejlesztő művészetterapeuta 

Lelki Egészségvédő Alapítvány

A Dr. Antalfai Márta által kidolgozott művészetterápiás módszer záró, III. blokkja. Az emberi életút során előforduló elakadások, nehézségek oldásának művészetterápiás eszköztárral való megközelítése, segítése az, amit a képzés során tanultam. 

 

Komplex művészeti terapeuta

Wesley János Lelkészképző Főiskola

Közel állnak hozzám a nonverbális terápiás irányzatok. A mesterképzéssel párhuzamosan sajátítottam el a Dr. Antalfai Márta által kidolgozott Katarzisz Komplex Művészetterápia és Kincskereső Meseterápia módszerét. Mind egyéni, mind csoportos formában előszeretettel alkalmazom a művészetterápiát. Hiszem és tapasztalom a segítő erejét, hatékonyságát.

 

Okleveles pszichológus

Eötvös Loránd Tudományegyetem

A mesterképzés fejlődés- és klinikai gyermekpszichológia szakirányon végeztem. A kezdetektől tudtam, hogy a gyermekekkel szeretnék foglalkozni. Az itt elsajátított elméleti és gyakorlati ismeretek szolgálnak alapul szakmai munkámnak. 

Pszichológus, komplex művészeti terapeuta

Pszichogram

A Pszichogram új munkatársaként 2023 januárjától lehet hozzám fordulni. Gyermekpszichológiai tanácsadást, valamint egyéni és csoportos művészetterápiát vállalok. Szakmai szupervízió mellett dolgozom. 

 

Pszichológus, komplex művészeti terapeuta

Nem Adom Fel Alapítvány, Léleköntő Program

A Léleköntő Programban autizmusban érintett gyermekek és családjaik támogatásáért jött létre. Csapatunk gyógypedagógusokból, pszichológusokból, mentálhigiénés szakemberekből áll. A gyermek biztonságának megteremtéséért, az őt körülvevő értő közeg kialakításáért, fejlődésének elősegítéséért dolgozunk közösen a családdal, önkéntesekkel, külső szakemberekkel. Pszichológusként és művészetterapeutaként időm legnagyobb részében gyermekekkel foglalkozom, emellett különféle szervezési feladatok elvégzéséből is kiveszem a részem. 

 

Iskolapszichológus

Deák Diák Ének-Zenei Általános Iskola és Gimnázium

Három éven át dolgoztam iskolapszichológusként, ahol 6-14 év közötti gyermekeket láttam el. Tapasztalatot szereztem az oktatási intézményekben, pedagógiai szakszolgálatokban, gyermekjóléti szolgálatokban dolgozó kollégákkal való közös gondolkodás, tudásmegosztás által. Betekintést nyerhettem ezen intézmények működésébe.

 

Kutatócsoport tag

Eötvös Loránd Tudományegyetem, Kognitív Fejlődés és Oktatás Kutatócsoport

A kutatócsoport tagjaként egy egyéves kutatási folyamatban vettem részt, amelyben a mindfulness alapú intervenció hatását vizsgáltuk. 

Kliens visszajelzések

köszönetnyilvánítás
0
„Helga kivételes türelemmel és megértéssel közelített a kisfiamhoz, aki azóta sokkal magabiztosabb és kiegyensúlyozottabb lett. Nagyon hálásak vagyunk neki a segítségéért.”
Pszichogram anonim
édesanya
5 éves kisfiú szülője

Kérdezzen kollégáinktól!

  Szakember
  bemutatkozó

  Név:Barnabás Helga

  Rendelő: BP. II. Frankel Leó út 49.

  Központi telefon: + 36 30 877 3201

  Szakterületgyermekek, művészetterápia, önismeret, autizmus

  Végzettségpszichológus, gyermekterapeuta jelölt

  Típus: pszichológus

  Kliensfogadási naptár

  július 2024
  hét
  ked
  sze
  csü
  pén
  szo
  vas
  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  11
  12
  13
  14
  15
  16
  17
  18
  19
  20
  21
  22
  23
  24
  25
  26
  27
  28
  29
  30
  31
  1
  2
  3
  4

  Legyél a

  csapatunk tagja!