Horváth Anikó pszichológus Pszichogram

Horváth Anikó

„Ilyen az ember. Egyedüli példány.” ― Kosztolányi Dezső

A kihívások és krízisek közös emberi tapasztalataink, ezek megélése és a velük való megküzdés azonban egyedi, csakúgy, mint az ezt segítő folyamat. Mindehhez a biztonságos és elfogadó környezetet, az őszinte érdeklődést és figyelmet tudom biztosítani, a többi kölcsönös, közös munka.

Képzések, képesítések

Egzisztenciális pszichológia szemléletformáló képzés
Az értelem keresése életünk állandó kihívása, különösen krízishelyzetek vagy traumák feldolgozása során. Ezek az élethelyzetek lehetőséget teremtenek arra, hogy eltöprengjünk és válaszokat találhassunk a legmélyebb, legizgalmasabb kérdéseinkre.

 

Gyásztanácsadó
Napfogyatkozás Egyesület

Az élet végességével szembesülés rémisztő, fájdalmas és elgondolkodtató. A gyász természetes folyamatának kísérése segít, hogy a sokféle érzés és gondolat megélésével végül a jelen és a jövő felé fordulhassunk. Ennek érdekében kulcsfontosságú lehet megélni azt, hogy nem vagyunk egyedül.

 

Tanácsadó szakpszichológus
Eötvös Loránd Tudományegyetem
A krízistanácsadás elméleti és gyakorlati ismereteit szereztem meg, fontos ismeretségeket kötöttem, és szakdolgozatom keretében egy utánkövető vizsgálatot végeztem a vörösiszap-katasztrófa érintettjei körében. Eközben pedig megtanultam segítő szakemberként a saját kríziseimre is figyelmet fordítani.

 

Pszichológus
Károli Gáspár Református Egyetem
Az egyetemi évek hozták számomra az elsődleges szakmai szocializációt, az első önismereti lépéseket, a munkámat azóta is meghatározó kérdéseket és célokat.

Pszichológus
Pszichogram

A Pszichogram új munkatársaként személyes és online egyéni tanácsadás keretében várom a hozzám fordulókat.

 

Pszichológus
Traumaközpont

Az Unicef és a Terre des Hommes együttműködésében megvalósuló projektben Ukrajnából menekülő családok számára biztosítunk pszichés támogatást. A traumafeldolgozás mellett fontos feladat a pszichoszociális készségek támogatása, a pszichoedukáció és az integráció elősegítése. Minden nap új problémamegoldást igényel, amely cserében minden nap új felfedezéseket hoz.

 

Iskolapszichológus és pszichológiatanár
Karinthy Frigyes Gimnázium
Pszichológus és nemzetközi érettségi programon pszichológiatanár vagyok abban a középiskolában, ahol magam is érettségiztem. Két szerepet betölteni egy iskolában nem egyszerű feladat, így azonban két szempontból láthatok rá és tehetek hozzá a diákok fejlődéséhez. Kétségtelenül a legjobb beszélgetések helyszíne.

 

Pszichológus és áldozatsegítő referens
Fehér Gyűrű Közhasznú Egyesület
A krízisek és traumák iránti érdeklődésem vezetett az áldozatvédelem területére, ahol rögtön az első munkanapomon a Hableány hajó katasztrófájában érintettekkel találkoztam. Ez után főként kapcsolati erőszak és más bűncselekmények áldozataival dolgoztam. Nemzetközi együttműködésben részt vehettem áldozatvédelmi témájú ismeretterjesztő kampány létrehozásában, menekültek támogatására kidolgozott interdiszciplináris projektben és számtalan áldozatvédelmi pszichoedukációs program megvalósításában.

 

Iskolapszichológus

Általános iskola
Első önálló lépéseimet pszichológusként két általános iskolában tettem meg, főként kisiskolás korú gyerekekkel, szüleikkel és közösségeikkel dolgozva. Az itt tapasztalt csapatmunka és támogatás meghatározó élmény volt számomra.

 1. Horváth, A. (2023). A Traumaközpont ukrajnai menekült gyerekekkel folytatott munkájának tapasztalatai. A Serdülő- és gyermek-pszichoterápia folyóirat VI. konferenciája. Budapest.
 2. Horváth, A. (2022). Körvonalak. Vivian Maier önarcképei. Magyar Pszichiátriai Társaság XXV. Vándorgyűlés. Budapest.
 3. Horváth, A. (2021). Családanya, pszichiátriai beteg, költő. Ellentmondások Anne Sexton életszerepei között. Psychiatria Hungarica, 36(3), 353-369.
 4. Horváth, A. (2020). „Isten az írógépedben van”. Anne Sexton mentális betegsége vallomásos költészetének tükrében. Magyar Pszichiátriai Társaság XXIII. Jubileumi Vándorgyűlés. Budapest.

Kliens visszajelzések

köszönetnyilvánítás
0
„Anikó átsegített életem egyik legnehezebb időszakán gyászomban. Hálás vagyok neki ezért.”
Pszichogram anonim
férfi kliens
56 éves

Kérdezzen kollégáinktól!

  Szakember
  bemutatkozó

  Név: Horváth Anikó

  Rendelő: BP. II. Frankel Leó út 49.

  Központi telefon: + 36 30 877 3201

  Szakterületkrízis, gyász, bántalmazás, áldozatvédelem, önismeret

  Végzettségtanácsadó szakpszichológus

  Típus: pszichológus

  Kliensfogadási naptár

  július 2024
  hét
  ked
  sze
  csü
  pén
  szo
  vas
  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  11
  12
  13
  14
  15
  16
  17
  18
  19
  20
  21
  22
  23
  24
  25
  26
  27
  28
  29
  30
  31
  1
  2
  3
  4

  Legyél a

  csapatunk tagja!