Cikkek

Tudományos ismeretterjesztő írásaink, módszertani, gondolatébresztő cikkeink.

Miért van szükségünk alvásra? Alvás alapismeretek

Miért van szükségünk alvásra?Alvás alapismeretekSzerző: László SzandraÉletünk mintegy egyharmadát alvással töltjük. Az éjszakai pihenés nélkülözhetetlen szerepet tölt be a mindennapjainkban, nélküle nem tudnánk életben maradni. Ön mennyit tud az alvás szerepéről?Az...

Hogyan neveljünk serdülőt? A szülő-gyermek konfliktusok pszichológiája

Hogyan neveljünk serdülőt?A szülő-gyermek konfliktusok pszichológiája Szerző: Tóth Kata VeronikaMár 2300 évvel ezelőtt Arisztotelész is úgy vélte: „a fiatalokat úgy fűti a természet, mint részeget a ”. A kamaszok próbálják megteremteni autonómiájukat, miközben...

Pszichológus, pszichiáter, life coach – Miben hasonlítanak és különböznek a nekünk segítő szakemberek?

Pszichológus, pszichiáter, life coachMiben különböznek és hasonlítanak a nekünk segítő szakemberek?Szerző: Szabó KristófPszichológus, pszichiáter, life coach vagy életmód-tanácsadó: segítő szakember mindhárom, mégsem mondhatjuk, hogy „ugyanazt” teszik. Amennyi közös...

Bizalomjáték – a hűtlen mindig hűtlen marad? A megcsalás pszichológiája

Megcsalás. Csalódás a párodban, esetleg önmagadban. Mindkét fél számára fájdalmas, mégis borzasztóan gyakori. Létezik-e a hűtlen partner „prototípusa”? Mi az a kapcsolati tudatosság?

Hatékony lehet az online pszichológiai tanácsadás? Előnyök & alkalmazhatóság

Az online pszichológiai tanácsadás ma már szinte bárkinek elérhető a világ majd bármely pontjáról. Ugyanakkor felmerülhetnek bennünk a kérdések, mielőtt igénybe vennénk azt: hatékonyak az online ülések? Működik az online pszichológiai tanácsadás?

„Egy mély levegő” és egyéb tippek szorongás ellen

Szinte már mindennapos, hogy az ember valamilyen formában találkozik a szorongással – olvas róla, egy ismerősén tapasztalja, vagy önmagán észleli azt a bizonyos zavaró aggodalmat, idegességet. Mivel az érzés könnyen irányíthatatlanná válhat, nem árt, ha értjük, pontosan miről is van szó, valamint ismerünk néhány szorongáscsökkentő technikát.

Sztoikus mindennapok: Sztoikus gyakorlatok

A gyakorlati bölcselők valódi gyakorlatokat adtak és adnak a kezünkbe, hogy az életünk – és ennek révén a világ maga – békés, kiegyensúlyozott és boldog lehessen.

Sztoikus mindennapok: Sztoikus „pszichológia”

Habár szabályszerűen vett sztoikus pszichológia nem létezik – egyelőre –, több irányzatban, elméletben, módszerben visszaköszönnek a filozófia alapvető megállapításai.

Sztoikus mindennapok: Kik a sztoikusok?

A sztoicizmus mindmáig jelentős és érvényes megállapításai, útmutatói és gyakorlatai elengedhetetlenek a mindennapi kiegyensúlyozott élethez – miért nem ismeri hát ezeket a hétköznapi bölcsességeket minden ember?

rendelo kenyelem beke kanape pszichogram pszichologus segitseg tars
fiatal drog szex serdulo kamasz kenyelem beke kanape pszichogram pszichologus segitseg tars
parkapcsolat terapia szex kenyelem beke kanape pszichogram pszichologus segitseg tars
rendelo kenyelem beke kanape pszichogram pszichologus segitseg tars

Pszichológusaink kliensfogadási ideje

Minden hétköznap:

08:00-20:00
bejelentkezés alapján!

Kapcsolat

E-mail:

info@pszichogram.hu

Kapc

solat

Telefonszám:

+36 (30) 120 69 57

Kapcs

olat

Központi pszichológiai rendelő:

Bartók Béla út 9,
Budapest 1114
Pszichogram
1114 Budapest, Bartók Béla út 9.
+36 (30) 120 69 57
info@pszichogram.hu