BARNABÁS HELGA

Pszichológus, komplex művészeti terapeuta

Gyermekpszichológiai tanácsadás | Egyéni és csoportos komplex művészeti terápia |

„Csak befelé vezet kiút.” – Bajdázó

Lelkesen, teljes lényemet beleadva végzem a hivatásomat. Szeretetben, elfogadásban, nyitottan, önmagamra és a másik félre odafigyelve, a gyermeket és egymást érteni vágyva, tisztán és őszintén kommunikálva, egy biztonságos és kiszámítható környezetet kialakítva igyekszem jelen lenni a gyermekekkel, kollégákkal való szakmai munkában és életem más területein egyaránt. Nagyon inspiráló számomra a gyermekek megismerésének folyamata, a velük való foglalkozás, és a szülőkkel, valamint más szakemberekkel való együtt gondolkodás, az egymástól való folyamatos tanulás. Hiszem, hogy egymás értése a kulcs ahhoz, hogy jól tudjunk segíteni, együtt lenni a világban.

Képzések, képesítések

Komplex integratív gyermekterapeuta jelölt

Magyar Komplex Pszichoterápiás Egyesület

Szemléletem, szakmai munkám egyik alappillére a Dr. Szamosi Éva által létrehozott komplex integratív gyermekterápia módszere, amely többféle terápiás megközelítést ötvöz. Lelkületi, érzelmi és gyakorlati szempontból egyaránt sokat jelentenek számomra az itt tanultakból magamba épített gondolatok, tapasztalatok.

A Katarzisz Komplex Művészetterápia Módszerével dolgozó egészségvédő és fejlesztő művészetterapeuta

Lelki Egészségvédő Alapítvány

A Dr. Antalfai Márta által kidolgozott művészetterápiás módszer záró, III. blokkja. Az emberi életút során előforduló elakadások, nehézségek oldásának művészetterápiás eszköztárral való megközelítése, segítése az, amit a képzés során tanultam. 

Komplex művészeti terapeuta

Wesley János Lelkészképző Főiskola

Közel állnak hozzám a nonverbális terápiás irányzatok. A mesterképzéssel párhuzamosan sajátítottam el a Dr. Antalfai Márta által kidolgozott Katarzisz Komplex Művészetterápia és Kincskereső Meseterápia módszerét. Mind egyéni, mind csoportos formában előszeretettel alkalmazom a művészetterápiát. Hiszem és tapasztalom a segítő erejét, hatékonyságát.

Okleveles pszichológus

Eötvös Loránd Tudományegyetem

A mesterképzés fejlődés- és klinikai gyermekpszichológia szakirányon végeztem. A kezdetektől tudtam, hogy a gyermekekkel szeretnék foglalkozni. Az itt elsajátított elméleti és gyakorlati ismeretek szolgálnak alapul szakmai munkámnak.

Viselkedéselemző

Pázmány Péter Katolikus Egyetem

Az alapképzés mint egy sokféle színt tartalmazó paletta, bepillantást engedett számomra abba, hogy milyen irányok felé lehet indulni a pszichológián, a pszichológusi szakmán belül. Ezekben az években találkoztam először a művészetterápiával, ami azonnal magával ragadott.

Szakmai tapasztalat

Pszichológus, komplex művészeti terapeuta

Pszichogram

A Pszichogram munkatársaként 2023 januárjától lehet hozzám fordulni gyermekpszichológiai tanácsadás, valamint egyéni és csoportos művészetterápia területén.

Pszichológus, komplex művészeti terapeuta

Nem Adom Fel Alapítvány, Léleköntő Program

A Léleköntő Programban autizmusban érintett gyermekek és családjaik támogatásáért jött létre. Csapatunk gyógypedagógusokból, pszichológusokból, mentálhigiénés szakemberekből áll. A gyermek biztonságának megteremtéséért, az őt körülvevő értő közeg kialakításáért, fejlődésének elősegítéséért dolgozunk közösen a családdal, önkéntesekkel, külső szakemberekkel. Pszichológusként és művészetterapeutaként időm legnagyobb részében gyermekekkel foglalkozom, emellett különféle szervezési feladatok elvégzéséből is kiveszem a részem.

 

Iskolapszichológus

Deák Diák Ének-Zenei Általános Iskola és Gimnázium

Három éven át dolgoztam iskolapszichológusként, ahol 6-14 év közötti gyermekeket láttam el. Tapasztalatot szereztem az oktatási intézményekben, pedagógiai szakszolgálatokban, gyermekjóléti szolgálatokban dolgozó kollégákkal való közös gondolkodás, tudásmegosztás által. Betekintést nyerhettem ezen intézmények működésébe.

 

Kutatócsoport tag

Eötvös Loránd Tudományegyetem, Kognitív Fejlődés és Oktatás Kutatócsoport

A kutatócsoport tagjaként egy egyéves kutatási folyamatban vettem részt, amelyben a mindfulness alapú intervenció hatását vizsgáltuk.

Pszichológusaink kliensfogadási ideje

Minden hétköznap:

08:00-20:00
bejelentkezés alapján!

Kapcsolat

E-mail:

info@pszichogram.hu

Kapc

solat

Telefonszám:

+36 (30) 535 95 57

Kapcs

olat

Központi pszichológiai rendelő:

Frankel Leó út 49,
Budapest 1023
Pszichogram
1023 Budapest, Frankel Leó út 49.
 +36 (30) 535 95 57
info@pszichogram.hu