MIKLÓS ANDREA

Pszichológus

Egyéni pszichológiai tanácsadás

Közös élményünk, hogy emberek vagyunk, embernek lenni pedig nehéz. Életünk állandó változással egyenlő, elengedések és újrakapcsolódások sorozata. Mindeközben valamennyien arra vágyunk, hogy megértsenek, mint valakit, akinek értékes, figyelemre méltó gondolatai, érzelmei és szándékai vannak.

A hozzám fordulóknak a tiszteletem, figyelmem és megértésem szeretném adni, miközben a segítés folyamatában együtt dolgozunk a hozott elakadások hatékonyabb kezelésén, lehetőségek, erőforrások kibontakoztatásán.
Az őszinte figyelem, beleérző képesség folyamatos gyakorlása és ennek a jelenlétnek a továbbgyűrűzése hivatásom legizgalmasabb része, amiért rendkívül hálás vagyok.

Képzések, képesítések

Okleveles pszichológus

Pázmány Péter Katolikus Egyetem

Társadalom- és szervezetpszichológia szakirányon szereztem meg a pszichológusi diplomám. Ez a tudás segít újra és újra emlékezni, hogy az ember, aki velem szemben ül, folyamatosan rendszerekben mozog, hat másokra és hatnak rá is. A segítés fontos feladata, hogy megnézzük hogyan működnek az egyén emberi kapcsolatai és dolgozzunk, azon, hogy egyre többször tapasztalja meg a valódi, kölcsönös és örömteli kapcsolódásokat.

 

Viselkedéselemző

Babeș–Bolyai Tudományegyetem

A pályám gyakorlásához szükséges alapokat a kolozsvári pszichológia alapképzésen sajátítottam el.

Szakmai tapasztalat

Tanácsadó pszichológus

Pszichogram

A Pszichogram új munkatársaként egyéni pszichológiai tanácsadással segítem a hozzám fordulókat.

Pszichológiai érzékenyítés

Mélylevegő Projekt

Szívügyem a pszichológiai érzékenyítés, a hiteles és minél több ember számára érthető tudás közvetítése. Az itt végzett munkám során a pszichológia számos területével ismerkedtem meg és mélyítettem el a tudásom, amit igyekszem a tanácsadás során a lehető legjobban hasznosítani.

 

Iskolapszichológiai tanácsadás

Vecsési Andrássy Gyula Általános Iskola

Az iskola összes résztvevőjére kiterjedő prevenciós és intervenciós feladatok láttam el. A gyerekekkel való munkában nagy hangsúlyt fektettünk a spontán játékra, mesélésre, alkotásra. Ezt a szemléletet viszem tovább tanácsadói munkámba is.

 

Szomatikus módszerek aktív gyakorlása

A legkülönfélébb szomatikus módszerek, mint kontakt improvizáció, autentikus mozgás, kortárs tánc vagy klasszikus balett, illetve a különböző testtudati technikák aktív gyakorlása mindennapjaim szerves része. A mozgáson, táncon keresztüli munka a testtel és az ezzel együtt járó szomatikus szemlélet erősen formálja és gazdagítja az életem és a pszichológiai munkám is. Az itt tanultakat pedig előszeretettel alkalmazom a segítés folyamatában.

Cikkek, publikációk

A Mélylevegő Projekt egyik alapítójaként számos populáris-ismeretterjesztő anyag elkészítésében vettem részt.

Pszichológusaink kliensfogadási ideje

Minden hétköznap:

08:00-20:00
bejelentkezés alapján!

Kapcsolat

E-mail:

info@pszichogram.hu

Kapc

solat

Telefonszám:

+36 (30) 535 95 57

Kapcs

olat

Központi pszichológiai rendelő:

Frankel Leó út 49,
Budapest 1023