HORVÁTH ANIKÓ

Krízistanácsadó szakpszichológus, gyásztanácsadó

Egyéni pszichológiai tanácsadás |

„Ilyen az ember. Egyedüli példány.”

– Kosztolányi Dezső

 

A kihívások és krízisek közös emberi tapasztalataink, ezek megélése és a velük való megküzdés azonban egyedi, csakúgy, mint az ezt segítő folyamat.
Mindehhez a biztonságos és elfogadó környezetet, az őszinte érdeklődést és figyelmet tudom biztosítani, a többi kölcsönös, közös munka.

Képzések, képesítések

Egzisztenciális pszichológia szemléletformáló képzés

Az értelem keresése életünk állandó kihívása, különösen krízishelyzetek vagy traumák feldolgozása során. Ezek az élethelyzetek lehetőséget teremtenek arra, hogy eltöprengjünk és válaszokat találhassunk a legmélyebb, legizgalmasabb kérdéseinkre.

Gyásztanácsadó

Napfogyatkozás Egyesület

Az élet végességével szembesülés rémisztő, fájdalmas és elgondolkodtató.
A gyász természetes folyamatának kísérése segít, hogy a sokféle érzés és gondolat megélésével végül a jelen és a jövő felé fordulhassunk. Ennek érdekében kulcsfontosságú lehet megélni azt, hogy nem vagyunk egyedül.

Tanácsadó szakpszichológus szakirányú továbbképzés

Eötvös Loránd Tudományegyetem

A krízistanácsadás elméleti és gyakorlati ismereteit szereztem meg, fontos ismeretségeket kötöttem, és szakdolgozatom keretében egy utánkövető vizsgálatot végeztem a vörösiszap-katasztrófa érintettjei körében. Eközben pedig megtanultam segítő szakemberként a saját kríziseimre is figyelmet fordítani.

Okleveles pszichológus

Károli Gáspár Református Egyetem

Az egyetemi évek hozták számomra az elsődleges szakmai szocializációt, az első önismereti lépéseket, a munkámat azóta is meghatározó kérdéseket és célokat.

Szakmai tapasztalat

Pszichológus

Pszichogram

A Pszichogram munkatársaként személyes és online egyéni tanácsadás keretében várom a hozzám fordulókat.

Pszichológus

Traumaközpont

Az UNICEF és a Terre des Hommes együttműködésében megvalósuló projektben Ukrajnából menekülő családok számára biztosítunk pszichés támogatást. A traumafeldolgozás mellett fontos feladat a pszichoszociális készségek támogatása, a pszichoedukáció és az integráció elősegítése. Minden nap új problémamegoldást igényel, amely cserében minden nap új felfedezéseket hoz.

Iskolapszichológus és pszichológiatanár

Karinthy Frigyes Gimnázium

Pszichológus és nemzetközi érettségi programon pszichológiatanár vagyok abban a középiskolában, ahol magam is érettségiztem. Két szerepet betölteni egy iskolában nem egyszerű feladat, így azonban két szempontból láthatok rá és tehetek hozzá a diákok fejlődéséhez. Kétségtelenül a legjobb beszélgetések helyszíne. 

Pszichológus és áldozatsegítő referens

Fehér Gyűrű Közhasznú Egyesület

A krízisek és traumák iránti érdeklődésem vezetett az áldozatvédelem területére, ahol rögtön az első munkanapomon a Hableány hajó katasztrófájában érintettekkel találkoztam.
Ezután főként kapcsolati erőszak és más bűncselekmények áldozataival dolgoztam. Nemzetközi együttműködésben részt vehettem áldozatvédelmi témájú ismeretterjesztő kampány létrehozásában, menekültek támogatására kidolgozott interdiszciplináris projektben és számtalan áldozatvédelmi pszichoedukációs program megvalósításában.

Iskolapszichológus

Általános iskolák

Első önálló lépéseimet pszichológusként két általános iskolában tettem meg, főként kisiskolás korú gyerekekkel, szüleikkel és közösségeikkel dolgozva. Az itt tapasztalt csapatmunka és támogatás meghatározó élmény volt számomra.

Cikkek, publikációk

  1. Horváth, A. (2023). A Traumaközpont ukrajnai menekült gyerekekkel folytatott munkájának tapasztalatai. A Serdülő- és gyermek-pszichoterápia folyóirat VI. konferenciája. Budapest.
  2. Horváth, A. (2022). Körvonalak. Vivian Maier önarcképei. Magyar Pszichiátriai Társaság XXV. Vándorgyűlés. Budapest.
  3. Horváth, A. (2021). Családanya, pszichiátriai beteg, költő. Ellentmondások Anne Sexton életszerepei között. Psychiatria Hungarica, 36(3), 353-369.
  4. Horváth, A. (2020). „Isten az írógépedben van”. Anne Sexton mentális betegsége vallomásos költészetének tükrében. Magyar Pszichiátriai Társaság XXIII. Jubileumi Vándorgyűlés. Budapest.

Pszichológusaink kliensfogadási ideje

Minden hétköznap:

08:00-20:00
bejelentkezés alapján!

Kapcsolat

E-mail:

info@pszichogram.hu

Kapc

solat

Telefonszám:

+36 (30) 535 95 57

Kapcs

olat

Központi pszichológiai rendelő:

Frankel Leó út 49,
Budapest 1023
Pszichogram
1023 Budapest, Frankel Leó út 49.
+36 (30) 535 95 57
info@pszichogram.hu